Вгору
  • В Європейському університеті пройшов внбінар "Особливості реагування дорослих на стрес: що важливо враховувати в період війни"
  •  

17 лютого кафедра практичної психології та соціальних технологій Європейського університету провела вебінар на тему «Особливості реагування дорослих на стрес: що важливо враховувати в період війни».

Спікерами виступили: Абрамян Н.Д, кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри; Максимов М.В., доктор психологічних наук, професор.

 

На вебінарі були розглянуті наступні питання:

1. Поняття «стрес».

2. Особливості реагування дорослих та дітей на стрес.

3. Як пережити стрес правильно.

4. Стратегії реагування на стрес та вікові особливості.

5. Що важливо знати педагогічним працівникам про стресові ситуації?

6. Як війна вплинула на переживання стресу?

 

У вебінарі взяли участь студенти Європейського университету, науково-педагогічні працівники кафедри практичної психології та соціальних технологій. Спікерами вебінару були розглянуті загальні питання стресу в умовах війни, а саме як організм реагує на стрес, як його пережити та як війна впливає на переживання стресу.

Вже майже рік триває військова агресія росії та бойові дії на території України. За таких умов ми можемо відчувати стрес та глибокі переживання, страх, тривогу, як за себе, так і за близьких та рідних.

 

Щоб безпечно адаптуватися до сучасних реалій, мінімізувати наслідки стресу на вебінари ми пропонували різні прості дії, як впоратися зі стресом.

Нездатність стримати сльози, емоційні гойдалки – такі стани під час війни, на жаль, також стали звичайними для більшості українців. Ми постійно перебуваємо в інформаційному полі, де говорять про війну, показують війну і багато смерті.

 

У межах психологічної підготовки психологічна готовність та психологічна стійкість при виконанні професійної діяльності у звичайних та особливих умовах досягається за рахунок інформування особистості про механізми формування професійного стресу, особливості перебігу психічних процесів під час стресу, динаміці розвитку посттравматичних стресових розладів, навчанню їх методам самодіагностики, саморегуляції та управління психічними станами.

 

Поняття «стресу» надійно увійшло до нашого життя й не втрачає своєї актуальності. Психологи кафедри пропонували чимало технік, вправ, практичних інструментів, покликаних підтримати людину в момент переживання стресу й виходу із складної ситуації.   Кількість людей, які переживають травматичні наслідки стресу  в умовах війни постійно зростає.

 

Щоб ефективно використовувати практичні поради проживання стресової ситуації й виходу з неї, потрібно розібратися в особливостях даного феномену. Більш того, психолог має навчити простим способам реагування й відновлення  студентів, з якими працює.

   

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard