Вгору
  • Мова єднає всіх!
  •  

21 лютого 2024 року у Європейському університеті відбулося урочисте святкування Міжнародного дня рідної мови (International Mother Language Day). Це свято, проголошене ЮНЕСКО, - шана культурному спадку та мовній різноманітності всього світу. 


Організатори цього заходу, завідувач Лабораторії лінгвокультурології та зіставної лінгвістики, Гараган Крістіна Олегівна акцентувала увагу на одному із найцікавіших  наукових аспектів логічно-компаративному аналізі англійської та української мов в площині фразеології та сленгу. Студенти долучилися до активної дослідницької дискусії. Це дозволило їм краще зрозуміти культурні відмінності та схожість між двома мовами, а також вивчити нові вирази та слова, які використовуються в сучасному мовленні. В свою чергу, викладач Кафедри інформаційної, бібліотечної, архівної справи та соціально-політичних і гуманітарних дисциплін, Гладуш І. А. розглянула поняття українських діалектів та «оманливих слів» англійської мови. 
Окрема подяка Атаманській Світлані Сергіївні та студентам Фахового бізнес-коледжу за ініціативу та активну участь у заході.
Університет продемонстрував свою відданість сприянню багатомовності та міжкультурному діалогу, що є важливим кроком у побудові гармонійного та різноманітного суспільства.
«Мова ? не просто засіб спілкування, але й витвір національної культури, невід'ємна складова ідентичності народу. Нехай вона буде джерелом нашої гордості та об'єктом глибокої поваги, що об'єднує нас у культурному співтоваристві та розширює наші світогляди. Нехай Міжнародний день рідної мови надихає нас усіх до збереження та просування мовного розмаїття, відкриваючи нові перспективи для міжкультурного розуміння та співпраці…»

  

 

  • Інші події
  •  
  • fb
  • yt
  • tt
(044) 334-53-04
бульвар академіка Вернадського, 16 В
Visa / MasterCard